關于我們

|

設為首頁

|

加入收藏

|

資訊
考研動態| 考研常識| 考研報名| 招生簡章 考研經驗|考研分數| 考研復試| 考研調劑
備考
政治指導| 英語指導| 數學指導| 專業課 專碩指導| 考研大綱| 考研真題| 考研問答
文都考研 > 考研備考 > 考研英語 > 列表

2021考研何凱文每日一句:第194句

頭像文都考研

閱覽數

時間2020-08-31 23:27:36

即將進入9月份,2021考研人也要開學了,離考研初試時間也越來越近,何凱文老師每日一句也堅持超過200天了,下面是何凱文2021考研英語每日一句第194句。

今天的句子:

Coronavirus or not, we remain locked into a routine life that measures progress by growing GDP rather than by wellbeing and environmental sustainability. This is an economic pattern that has served most of us – particularly the most affluent – pretty well for decades. But the richer we’ve got, the more the benefits have tailed off. There have been a number of studies showing that, beyond a certain point, more wealth does not necessarily equal more happiness – true at a societal level as well as an individual one.

思考題:

The author believes that GDP__.

A. merely served the interests of the rich

B. should be complemented by other factors

C. is not a very common economic pattern

D. decreases as the society grows ever richer

詞匯突破:

Coronavirus 新冠病毒

wellbeing 幸福

environmental sustainability 環境的可持續發展

tail off 減少

句子解析:

第一句:

Coronavirus or not, we remain locked into a treadmill (that measures progress by growing GDP rather than by wellbeing and environmental sustainability.)

參考譯文:不論有沒有新冠肺炎,我們都仍被困在通過國民生產總值增長而非福祉和環境可持續性來衡量進步的死循環中。

開頭是個省略:

Whether there is coronavirus or not,

第二句:

This is an economic paradigm that has served most of us particularly the most affluent – pretty well for decades.

參考譯文:這是一種幾十年來服務了我們大多數人(尤其是最富裕的那撮人)的經濟范式。

第三句:

But the richer we’ve got, the more the benefits have tailed off.

參考譯文:但是,我們越富裕,收益就越會慢慢減少。

第四句:

There have been a number of studies showing that, beyond a certain point, more wealth does not necessarily equal more happinesstrue at a societal level as well as an individual one.

參考譯文:有許多研究表明,過了某一個點之后,更多的財富并不一定等于更多的幸福——在個人層面和社會層面都是如此。

思考題解析:

A. merely served the interests of the rich

(只是為富人的利益服務)

A選項錯誤。merely= only,不是只為富人服務的。

B. should be complemented by other factors

(應輔以其他因素)

正話反說,既然只有GDP不夠,那就改輔以其他的因素。

B選項正確。

C. is not a very common economic pattern

(不是一個非常流行的經濟范式)

這就是一個很常見的范式。

C選項錯誤。

D. decreases as the society grows ever richer

(隨著社會變得越來越富裕而逐漸減少)

是幸福感越來越少了,而不是GDP所以排除!

D選項錯誤。

以上就是文都考研小編整理的“何凱文2021考研每日一句:第194句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。

推薦閱讀:

2021考研何凱文每日一句匯總

何凱文每日一句有用嗎?怎么使用?

快給朋友分享吧!

非特殊說明,本文版權原作者,轉載請注明出處

本文地址:http://www.mytuz.com/beikao/20160.html
综合欧美亚洲色偷拍区_学生精品国产福利在线观看_在线观看深夜福利视频